milentinamarcus.com

Bine ai venit pe blogul meu!           

08

februarie 2023

DE LA JOB LA AFACERE
ce trebuie sa stii cand te decizi sa faci aceasta schimbare

Părăsirea locului de muncă pentru a deveni antreprenor, pentru a-ți începe propria afacere, devine din ce în ce mai frecventă printre profesioniști. Ideea poate fi atât de interesantă, dar modul în care o transformi în realitate și o faci sa devina o experiență de succes poate fi o provocare.

Pentru aproape 15 ani, am lucrat în lumea corporativă și mi-am iubit meseria până când mi-am dat seama că prețul pe care îl plăteam pentru a avea un loc de muncă atât de bun era prea mare - atâtea zile la distanță în călătorii de afaceri, de fapt, atât de multe zile luate din timpul familiei mele. 

Mă simțeam atât de împlinită în profesia mea și atât de neîmplinită în restul vieții mele. Așadar, am decis să-mi încep propria afacere pentru a aduce abundență în viața mea și pentru a avea mai mult timp cu familia, prietenii și pentru mine și pasiunile mele.

Aș fi putut să renunț la slujbă și să-mi încep imediat afacerea, dar, financiar, nu îmi puteam permite să o fac. Așadar, a trebuit să aleg să-mi construiesc propria afacere în timp ce lucram în corporație și timp de 2 ani și jumătate, a trebuit să-mi dezvolt afacerea în paralel cu delegatiile și rapoartele și întâlnirile din orele suplimentare pentru jobul meu.


Nu aștepta să iti părăsesti actualul job înainte de a-ti incepe propria afacere; porneste in antreprenoriat cat inca mai ai job-ul. Dedică timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a începe afacerea și vezi dacă este viabilă, scalabilă și ceva ce îți va face plăcere să faci cu normă întreagă.
 
Sunt puține lucruri de luat în considerare înainte de a începe să-ți investești timpul, energia și banii. 

Pentru că a renunța la un venit stabil pentru a-ți lansa propria companie este o mișcare riscantă care nu duce întotdeauna la succes decât dacă dorința ta arzătoare de a reuși în afacerea ta este mai mare decât temerile tale, convingerile limitative și atât de multe alte provocări cu care te vei confrunta în călătoria ta antreprenorială.


Dorința arzătoare
 
Principalul motiv pentru care oamenii nu își trăiesc viața de vis este pentru că nu au o dorință arzătoare. 

Transformarea vieții tale și trecerea de la un loc de muncă la o afacere trebuie să devină un scop și o dorință puternică care este ca o flacără în tine și trebuie să menții această dorință puternică până când viața ta se transformă.

Dorința este forța conducătoare care ne propulsează să ne atingem obiectivele. Dacă ești serios să-ți transformi viața, poți seta asta ca unul dintre obiectivele tale majore.


Ce afacere ar trebui să încep?
 
Aveam dorința arzătoare - să am o viață împlinită în toate domeniile ei. Am avut scopul meu - să-mi părăsesc locul de muncă și să lucrez flexibil în propria afacere și să am mai mult timp pentru mine și familia mea.

Dar, aici vine partea cea mai mare. Ce să fac? Ce afacere ar trebui să încep? Care este afacerea care cel mai probabil va avea succes?

Ai o viziune clară și o misiune pentru noua ta afacere care rezonează cu scopul tau. Vor fi momente de succes, dar și dificultăți atunci când iti incepi propria afacere, așa că asigura-te că ai o fundație care sa te poata menține concentrat. Acest lucru te va ajuta să iti dezvoltați planul de joc, precum și să iti determini publicul pe care doresti să-l atragi.

Este mai ușor să începi o afacere de servicii decât o afacere cu produse, deoarece poți începe să vinzi servicii (timpul tău) și să generezi rapid venituri. E adevarat ca afacerile cu produse sunt mai valoroase; cu toate acestea, e mai costisitor in a fi incepute.

Afacerile evoluează, așa că nu iti fie teamă să vinzi servicii acum și apoi să utilizezi fluxul de venituri pentru a finanța o alta afacere, pe viitor


Procesul de transformare începe cu schimbarea modului de gândire
 
Și aici vine partea cea mai dificilă, angajarea într-o învățare continua si care sa te transforme - să schimbi modul în care gândești, ce gânduri ai. Aceasta implică schimbarea perspectivei și acționarea dintr-o perspectivă nouă, mai responsabilă.
Primul lucru de acceptat este că orice provocare care îți va veni în cale nu este pentru a te opri, ci pentru a te face să crești. Pentru că te vei confrunta cu multe temeri și provocări.

Una dintre ele este să te simți copleșit mai ales atunci când îți începi afacerea în timp ce încă lucrezi pentru locul de muncă - Nu a fost ușor, dar a meritat toate eforturile. După cum am menționat deja, timp de mai bine de 2 ani, am lucrat în paralel în jobul meu de Corporate. Au fost multe zile, când lucram 10 ore pe zi pentru jobul meu cu normă întreagă și doar câteva minute pentru afacerea mea. Dar, am decis să mă ocup de afacerea mea în fiecare zi pentru a mă menține conectata la ea.

Primul meu lucru major a fost să schimb povestea din care îmi spuneam NU AM TIMP cu povestea: am 24 de ore ca orice om de pe acest pământ, așa că voi descoperi cum oamenii de succes își folosesc timpul.

Am devenit pasionată de maximizarea fiecarui minut liber pe care îl aveam. Am început să învăț puterea celor 5 minute. Pare atât de puțin timp, dar nu ne dăm seama că, cu o planificare corectă, putem face atât de multe lucruri cu blocuri de timp de 5 și 15 min, cum ar fi: să sunăm un client sau un potențial partener, să răspundem la unele mesaje, timp pentru a învăța - mi-a fost greu să introduc o oră în agenda mea pentru vizionarea unui training de produs, dar a fost mai ușor să-l împart în patru blocuri de 15 minute și să le introduc în agenda mea pentru ziua respectivă.

Avem timp neutilizat în timpul zilei: când sunteți în trafic puteți prelua niște apeluri, când aștepti să intri într-o întâlnire, iti poti programa să răspunzi la mesaje... 

Sfatul meu este să ai o listă cu lucruri pe care trebuie să le faci în afacerea ta cu jumătate de normă și când eliberezi 5 minute, alege-l pe cel mai important și începe să îl faci. Înainte de asta, îmi pierdeam minute valoroase pentru că aveam prea multe lucruri de făcut și nu aveam o prioritizare adecvată.

Concentreaza-te pe soluții, nu pe probleme.

Alte provocări și obstacole care pot apărea în procesul de transformare de la un loc de muncă la deținerea unei afaceri sunt:
- Depășirea fricii de a eșua
- Depășirea fricii de ceea ce vor spune alții
- teama de necunoscut, mai ales când devii cu normă întreagă în afacerea ta
- trebuind să înveți noi abilități etc

Și cel mai simplu mod de a găsi soluții la toate acestea este să stai în umbra cuiva care deja face ceea ce tu vrei sa faci. Cel mai probabil a avut aceleași obstacole și provocări pe care le ai și poti găsi foarte repede care este cea mai bună practică.

Și Începe să trăiești altfel - trebuie să începi să gândești, să vorbești și să acționezi diferit și să continui să faci asta până când viața ta se transformă. Implementează-ți planurile, monitorizează-le și evaluează-le în mod regulat. Revizuiește-le dacă este nevoie. 

Fiecare pas pe care îl faci în direcția corectă te aduce mai aproape de destinația dorită.


Fă pasul cel mare
 
Dacă construiesti afacerea în timp ce încă lucrezi, vine un moment să decizi data când să renunti la locul de muncă și să devii cu normă întreagă în afacerea ta.

Îmi amintesc că, după mai mult de 1 an de când făceam afacerea in part-time, unul dintre mentorii mei m-a întrebat: Care este data la care vei ajunge sa o faci full time? Răspunsul meu imediat a fost ÎNTR-O ZI.

Dar, într-o zi sau o zi nu este în calendar. Trebuie să fie o dată precisă. Mi-a luat câteva zile să-mi calculez economiile și să-mi fac un plan clar și să pun ACEEA ZI pe masa și am făcut-o nenegociabilă. Și, de atunci, întreaga dinamică a afacerii mele a început să se schimbe pentru că am început să număr zilele rămase și s-a creat un impuls în afacerea mea. Și totul începând cu o simplă decizie clară. Pentru că am făcut-o mai clar în mintea mea și claritatea îți dă putere.

Poate părea un preț mare de plătit, dar recompensa este uriașă.

Deci, care este data la care iti vei sărbători că esti full time în afacerea ta?

 
Intră chiar acum în webinarul înregistrat
"De la JOB la AFACERE"
și trasformă-ți viața!
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
 
Mentine-ti sanatatea si starea de bine!

Cu drag,
     Milentina

Cand esti pregatit, acestea sunt 5 cai prin care te pot ajuta:

1. Alatura-te grupului de Facebook Angajati in dezvoltare
https://www.facebook.com/groups/Angajatiindezvoltare

2. Rezerva-ti o discutie cu mine
https://tidycal.com/milentinamarcus

3. Alatura-te echipei SuccessTeam si incepe afacerea ta online
https://www.youtube.com/watch?v=KeatwFVQYHA

4. Urmareste canalul meu de Youtube
https://www.youtube.com/@MilentinaMarcus

Copyright © 2020 Milentina Marcus. All Rights Reserved.