milentinamarcus.com

Bine ai venit pe blogul meu!           

29

Iulie 2020

3 pasi simpli pentru a-ti crea obiceiul recunostintei                   

Un singur obicei e atat de puternic incat iti poate schimba chiar viata. Si acesta e obiceiul de a fi recunoscatoare zilnic.

Cum pot spune asta?

Pai, chiar au fost efectuate studii care demonsteaza acest fapt.

La ce concluzie au ajus?

Pur si simplu, doar daca te focusezi pe recunostinta, asta iti poate reseta si reprograma modul cum gandesti. Chiar poate crea noi cai neuronale la nivel de creier.

Si aceste noi cai iti pot deschide mintea catre noi moduri fatastice de a trai. 

Studiile arata chiar ca practicarea recunostintei iti impacteaza starea de bine astfel: 
- iti reduce starea de stres si depresia
- mai multa bucurie
- creste nivelul tau de rezistenta
- un focus mai bun
- o productivitate crescuta

Cu alte cuvinte, recunostita te ajuta sa fii mai fericita.

Si daca nu ai inceput sa iti scrii in fiecare zi pentru ce esti recunoscatoare, e momentul sa incepi. Transforma recunostinta intr-o rutina zilnica si viata ta chiar se schimba.

Pasul 1: Incepe cu pasi marunti. Invata ce inseamna recunostinta - invata sa multumesti, mai mult decat a folosi cuvantul “multumesc” cand cineva iti ofera ceva sau te complimenteaza.

O simpla constientizare zilnica despre ceva ce ti-a mers atat de bine sau despre un singur lucru minunat care exista in viata, iti creaza un obicei de recunostinta.

Si ca sa fii sigura ca faci aceste lucruri, seteaza chiar o alarma pe telefon ca sa te asiguri ca nu uiti sa faci asta.

Pasul 2: Incepe sa tii un jurnal zilnic de recunostinta. Si sa te conectezi emotional si sa traiesti acea stare de recunostinta in interiorul tau.

Cel mai important e sa simti acel sentiment de recunostinta, ti-ai dat seama. Nu doar simpla insiruire de motive pentru care esti recunoscatoare. Altfel, nu faci decat sa iti pierzi timpul.

Si o recomandare este cartea "Magia" care cu adevarat te invata cum sa iti transformi recunostinta intr-un obicei zilnic.

Atunci cand ai identificat ceva pentru ce esti recunoscatoare, pune-ti chiar palmele in dreptul inimii si tine o secunda sau doua acel gand si fa ca si cum de la mintea ta trimiti un flux de energie catre inima ta….Ce simti? bucurie? pace? liniste interioara?

Si hai sa vedem cateva idei pentru care esti recunoscatoare:
- casa ta
- mancarea pe care o ai
- familia ta
- sanatatea
- hainele pe care le imbraci in fiecare zi
si lista poate continua…..

Cu cat conectezi mai mult emotiile cu gandurile si focusul tau se va muta mai mult pe lucrurile pozitive.

Pasul 3: Transforma recunostina in rutina ta zilnica, in fiecare dimineata si seara si ori de cate ori ai nevoie.

Iti da o putere fantastica sa incepi ziua cu un sentiment de recunostinta. Te face sa te pregatesti pentru o zi fantastica si iti muta focusul pe lucrurile minunate care ti se vor intampla in ziua respectiva.

Si cu acest sentiment de recunostinta mergi si seara la culcare si o sa ai un sentiment fantastic de implinire cu care vei adormi. Somnul tau va fi mai linistit si chiar iti va determina modul cum te vei trezi a doua zi, mai vesela.

Si in cazul in care ceva neplacut ti se intampla, gandeste-te repede la cateva lucruri pentru care poti fi recunoscatoare in viata ta. Asta se numeste schimbarea focusului de pe negativ pe pozitiv.
Cand ajungi sa faci asta zilnic, vei vedea impactul creat in viata ta de noile cai neuronale create la nivelul creierului.

Si ca sa iti fie mai usor, am creat acest checklist simplu care sa te ajute sa urmaresti zilnic ca ai actionat in directia implementarii acestui obicei.
     Da click AICI


Cu recunostinta,
     Milentina Marcus


Copyright © 2020 Milentina Marcus. All Rights Reserved.