milentinamarcus.com

Bine ai venit pe blogul meu!           

07

August
2020

Cum sa iti planifici dezvoltarea ta personala?
                 

Dezvoltarea personala e un process care dureaza o viata intreaga. Pentru ca m-am angajat in acest proces, pot spune ca increderea mea in mine a crescut fantastic, modul cum comunic cu cei din jur si cu cei din echipa s-a imbunatatit atat de mult, nivelul meu de constientizare despre mine si potentialul meu a crescut atat de mult. Pe scurt, afacerea mea a crescut si intreaga mea viata s-a imbunatatit.

Traim intr-o lume in care accesul la infomatii e atat de usor, incat nu infomatia inseamna putere, ci informatia potrivita la momentul potrivit si mai ales, ceea ce e aplicat in practica pentru a si produce rezultate.

De aceea cred foarte mult ca ai nevoie de un plan cand intri in acest proces si sunt cativa pasi de care e bine sa tii cont ca sa iti gestionezi tot acest proces:

        1. Dezvolta-ti viziunea personala – e foarte important sa ai claritate unde vrei sa ajungi in urmatoarele luni si ani si mai ales, DE CE.

Pentru ca sunt momente in care tot procesul ti se va parea coplesitor si nu atat de motivant pe cat ti-ai dori, pentru ca rezultatele intarzie sa apara. Asa ca un DE CE clar si conectarea cu el in momentele acelea te va ajuta enorm sa ramai pe drumul pe care ai pornit.

O viziune clara asupra destinatiei, unde doresti sa ajungi, e importanta ca sa intelegi ce abilitati ai nevoie sa dezvolti si uite cum deja ai prioritatile setate in planul tau de dezvoltare personala .

        2. Planifica-ti dezvoltarea personala – din moment ce iti e foarte clar unde doresti sa ajungi, poti sa incepi sa planifici CUM sa ajungi acolo. Sa conturezi un plan de dezvoltare personala si sa definesti pasii concreti pentru a te asigura ca iti atingi obiectivul setat in cresterea ta.

Un mod foarte simplu e de a stabili unde doresti sa ajungi si ce abilitati ai nevoie ca sa te asiguri ca esti acolo. Apoi, analizeaza la ce nivel de dezvoltare esti la abilitatile respective si apoi fa-ti un plan de crestere a ta pe aceste abilitati.

        3. Masoara-ti progresul – e foarte important sa urmaresti, la anumit moment de timp, unde esti fata de ceea ce iti doresti, care e progresul, ritmul e cel potrivit ca sa ajungi si in perioada pe care ti-ai setat-o? Poate chiar tine un jurnal in care sa urmaresti progresul dezvoltarii unei anumite abilitati.

        4. Evalueaza si revizuieste – pentru o dezvoltare eficienta e foarte important sa iti revizuiesti planul din cand in cand. Da-ti timp sa reflectezi asupra experientelor din viata ta, sa intelegi ce ai avut de invatat din ele si daca sunt acele experiente potrivite care sa te duca mai aproape de ceea ce tu iti doresti.

Si ca sa iti fie mai usor, am creat acest checklist simplu care sa te ajute sa obtii claritate si sa iti faci un plan usor de urmarit in directia dezvoltarii personale.

Ca sa il descarci,Da click AICI.


Cu drag,
    Milentina Marcus


Copyright © 2020 Milentina Marcus. All Rights Reserved.