milentinamarcus.com

Bine ai venit pe blogul meu!           

23

Septembrie 2020

 Setarea prioritatilor in business si in viata

Daca te simti aglomerata si ai 1.000 de lucruri de facut si nu mai stii pe care sa il faci primul, atunci, e momentul sa iei o scurta pauza si sa practici exercitiul de setare a prioritatilor.

   Ce inseamna asta? ce e de facut?

In primul rand, e foarte important sa iti cunosti obiectivul tau, destinatia, catre ce te indrepti. O mare parte dintre actiuni vor fi evaluate prin prisma aceasta. Te duce mai aproape de ceea ce iti doresti?
De aceea, e foarte important sa ai claritate. Sa stii in cel mai mic detaliu catre ce te indrepti.

Fac mereu analogie cu setarea destinatiei pe GPS-ul de la masina. Daca nu ai ceva clar setat, GPS-ul nu poate calcula o ruta. Si vei rataci pe rute care nu te ajuta si nu te duc mai aproape de ceea ce tu iti doresti.

   Asa ca seteaza clar GPS-ul tau si sa iti fie foarte clara in minte destinatia.

In al doilea rand, FA LISTA ACTIUNILOR si scrie toate activitatile pe care le ai de facut. Imparte-le in Urgente sau Mai putin urgente.

Cele care sunt urgente pune-le cu prioritate 1 deoarece impactul lor poate fi devastator. Daca nu le faci, ai mai mult de lucru ca sa corectezi.

Si un alt criteriu de impartire a lor este de Important si Mai putin important. Cum stabilesti asta cand ai senzatia ca toate cele 1.000 de lucruri sunt importante?

Le categorisesti in functie de intrebarea: Ma duce mai aproape de obiectivul meu? Destinatia despre care vorbeam mai sus….Daca da, atunci trece-l la categoria IMPORTANTE.

Si toate actiunile trece-le apoi in aceste categorii:

       IMPORTANT SI URGENT - fa-l imediat - trece-l pe lista ta cu prioritate 1.
       IMPORTANT, DAR NU E URGENT - decide cand il faci si trece-l in agenda. Aminteste-ti: nu e in agenda, nu exista. Sansele    sunt mult mai mari sa il realizezi daca l-ai trecut.
       NU E IMPORTANT, DAR E URGENT - deleaga. Gaseste o solutie sa il faca altcineva.
       NU E IMPORTANT SI NU E URGENT - fa-l mai tarziu…daca mai gasesti timp pentru el. Daca nu, oricum poate ramane si nefacut ca nu te ajuta sa ajungi mai aproape de ceea ce tu iti doresti.

Sper ca acum ai o idee care sunt activitatile care chiar necesita prezenta ta. Tine minte ca nu trebuie sa faci TU tot si mai ales, nu toate lucrurile sunt esentiale.

Mai putin inseamna cateodata mult mai bine. Invata sa extragi esentialul si sa te bucuri cu adevarat de ceea ce conteaza in viata.

In urma feedbackurile primite după toate informațiile împărtășite despre planificarea timpului, stabilirea priorităților, energizarea zilei ca sa îți energizezi succesul .....am înțeles....E NEVOIE DE SUSTINERE IN A-TI IMPLEMENTA ACESTE OBICEIURI EXCELENTE!

Si am făcut sa acomodez in agenda O provocare de 7 zile .....Cum ar fi dacă ai fi cu mine zi de zi, sa te ghidez și sa facem împreuna acele acțiuni care por schimba enorm dinamica săptămânii și clar, destinatia 💥...

Am creat o Provocare de 7 zile prin care sa ajungem sa ne controlam saptamana si sa nu lasam sa ne controleze ea pe noi: 7 Days Time&Priorities Challenge.

Ce aduce aceasta provocare care incepe Duminca, 27 Septembrie:
- un grup privat de suport ( daca doresti sa participi la aceasta provocare, hai in grupuld e facebook: Click AICI! 
- zilnic, ghidare despre organizarea timpului și setarea priorităților
- tips-uri pentru a-ti energiza ziua ....
- și multă distracție 😀

   BONUS!!!   Setam împreuna obiectivele lunii Octombrie.

Poti intra in provocare accesand acest link:


Abia astept sa ne vedem acolo, sa iti urez bun venit si sa cream o saptamana productiva.


Cu drag,
     Milentina

Copyright © 2020 Milentina Marcus. All Rights Reserved.
Powered By ClickFunnels.com