milentinamarcus.com

Bine ai venit pe blogul meu!           

31

Decembrie 2020

                     CE am invatat in 2020?

Cred ca esti de acord cu mine ca 2020 a fost un an interesant…. Ai putea spune ca a fost unul rau daca ne gandim la pandemie si cate persoane au suferit de aceasta boala, la criza care s-a iscat si cate firme au fost nevoite sa se inchida, dar, pe de alta parte, ai putea spune ca a fost un an bun daca te uiti ca sunt foarte multi care au petrecut mai mult timp cu familia, au descoperit noi pasiuni, au avut mai mult timp pentru ei.

E adevarat ca orice an are partile bune si cele mai putin bune!

Hai sa invatam ce sa luam ca si lectii din acest an si ce vom duce cu noi mai departe in anul care vine. Care, apropo, nu aduce nimic….ci DOAR TU ai puterea sa faci ca lucrurile sa se intample.

Desi lucram online si inainte, 2020 m-a pus sa lucrez 100% online ceea ce pentru o persoana ca si mine, care are nevoie de conectare umana, a fost interesant sa invat sa accept.

Pentru prima data in viata mea am simtit ce inseamna sa nu ai libertatea sa mergi unde doresti, sa ti se impuna sa nu iesi din casa. Ceea ce iarasi pentru o persoana ca mine pentru care libertatea e una dintre valorile principale, a fost interesant sa invat sa accept.

Exact despre asta a fost 2020: AM INVATAT SA ACCEPT

Am invatat sa ma focusez doar pe lucrurile care sunt in controlul meu. Sa inteleg ca toate mi se intampla PENTRU MINE si pentru binele meu viitor.

Daca mi-ai fi zis inainte, ca voi sta acasa 12 luni, as fi zis ca nu rezist. Dar, dintr-o data am inceput sa vad partea pozitiva (asta daca focusul iti e pe a cauta pozitivul in orice situatie). Am vazut ca am si alte hobbyuri, nu doar calatoritul. Am invatat mai bine sa gatesc. Am incercat retete pe care nu as fi zis vreodata ca eu le voi putea face si m-am bucurat sa vad ca Marius si prietenii nostril s-au bucurat de acest hobby al meu.

Am invatat sa ma intreb: Bun, daca asta e situatia, ce pot face cu resursele pe care le am si in circumstantele astea?

Nu am mai putut iesi din casa sa mergem la un SPA, m-am gandit ca pot sa imi creez SPA-ul meu acasa si a iesit o senzatie de oaza de relaxare din baia de la etaj. Sau cum se zice FA RAI DIN CE AI!

Am invatat ca sanatatea e valoarea principala in viata. Fara ea, nu prea poti spune ca mai ai o viata. Si ca sta in puterea noastra, a fiecaruia sa ne ingrijim de ea zi de zi, nu doar cand ne este amenintata. 

A manca sanatos nu e suficient. Ca pentru a-ti mentine sanatatea e nevoie si de odihna, de timp cu tine, de relaxare.

Atat de mult s-a redus aceasta scuza oribila NU AM TIMP. Tot mai putina lume am auzit in acest an folosind aceasta scuza. Dintr-o data 2020 ne-a dat mai mult timp: timp pentru citit, timp pentru mine, timp mai mult cu cei dragi. 

Am invatat ca sa imi evaluez timpul prin prisma actiunilor pe care le fac, daca sunt importante sau daca doar sunt activitati de umplutura.

Am invatat mai mult si am crescut in acest an cum nu m-am dezvoltat in niciun alt an din viata mea. Toate evenimentele marilor trainer fiind online, am putut sa particip la atat de multe, chiar din sufrageria mea.

Am invatat ADAPTAREA RAPIDA. Lumea in jurul nostru evolueaza atat de repede. Tehnologia se dezvolta intr-un ritm atat de alert incat e foarte mare nevoie sa tin pasul cu ea, altfel, tot ce faceam acum un an sau doi devine invechit. 

Ceea ce in februarie m-a facut sa ma simt coplesita de tot ce insemna online marketingul, noi tendinte in industria noastra si termeni si platforme pe care nu stiam de unde sa le apuc, in cateva luni, am transformat toata afacerea mea si sistemul pe care il aplicam in business pentru a putea sa tinem pasul cu ce va veni. 

Si am echipat si pe toti din echipa noastra SuccessTeam Forever incat sa paseasca in 2021 pregatitit pentru tot ce va urma in online.

Si asta pentru a putea oferi sansa unui venit in online cat mai multor persoane pentru care locul de munca sau afacerea clasica nu le mai poate produce venituri.

Cea mai mare lectie de aici a fost ca LIDERII SE RIDICA IN CRIZE. Ca in lumea de azi e atat de mare nevoie de lideri si lidership. Ca nu este timp de competii, ci e nevoie sa intelegem ce putem face impreuna pentru a oferi cat mai multor persoane aceste sanse de adaptare la noua viata.

Aud pe multi ca abia asteapta sa revenim la normal. Sunt sigura ca vom reveni, dar, va fi normalul de dupa pandemie. Ceea ce nu inseamna ca va fi rau, atata timp cat ne-am luat lectiile din aceasta perioada si pasim mai departe la un alt nivel de constientizare.

Care e acel un lucru pe care l-ai invatat in 2020?


La multi ani si Un an nou fericit!
     Milentina Marcus

Copyright © 2020 Milentina Marcus. All Rights Reserved.